Křupavoučké bezlepkové vafle
25.06.2022
Rozmazlete se třeba hned po ránu těmito úžasně křupavými a nadýchanými vaflemi! Tohle je totiž ta správná snídaně do postele nebo na prosluněnou letní terasu, která se k nám dostala z Belgie či Francie. Oproti těm pravým belgickým si dnes přípravu urychlíme a místo droždí si uděláme variantu s kypřícím práškem do pečiva a samokypřící moukou od Doves Farm.
Ingredience:
300 g Doves Farm samokypřící
5 g bezlepkového prášku do pečiva
50 g třtinového cukru
100 g rozpuštěného másla
500 ml kefíru
2 vajíčka
špetka soli
Postup:
- Nejprve si dejte nahřívat vaflovač. Není potřeba ho nijak vymazávat. Díky máslu v těstě se nic nepřilepuje.
- Pak si rozpusťte máslo a v míse ho promíchejte s kefírem.
- Přisypte všechny sypké ingredience - mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
- Přidejte dvě vajíčka. Není potřeba vyšlehávat bílky zvlášť, těsto bude i tak krásně nadýchané.
- Vše pořádně promíchejte a rovnou se pusťte do toho! Z tohoto množství těsta nám v klasickém vaflovači vychází cca 16 vaflí.